GÖZLEME
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk su bardağı kadar ılık su
- yarım paket instant maya ( kullanılmayabilir)
Gelelim Karışık soslu kızartmaya
Ben pek kızartma yapmam aslında çok yağlı gelir bana. Bir istisna yaptım ve battı balık dedim.
2 patlıcan
2 adet kabak
2 adet havuç
2 adet patates soyulur ve istenilen şekillerde doğranır (yuvarlak, uzun uzun vs)Kızgın yağda kızartılır. Kızartma kağıdı yayılmış bir borcamın üzerine alınır.
Ayrı bir yerde
4 adet domates,
5-6 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağında pişirilir. Kızartmanın üzerine dökülerek servis yapılır.
Marmelatlı kurabiyeler:
1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine kullanılacak)
150 gr. Margarin (oda ısısında)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
2,5 su bardağı normal un (un konusunda dikkatli olmak gerek. Benim unundan ben 2,5 bardak koyunca yeterli geldi)
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ortası baş parmak yardımı ile oyulur. Önce yumurta akına sonra isterseniz fındık, ceviz vs ye ya da Hindistan cevizine bulanır. Fırın 175 dereceye ısıtılır. Tepsiye dizilir. Sıcak fırında 15 dakika kadar pişirilir. Hafifçe kızarmaları yeterli oluyor. Fırından alınca o oyuntulu yerlere istediğiniz bir cins marmelat konulur. Evde ayva marmelatı vardı onu kullandım.Ben hamurun yarısına yarım paket fındıklı ve kakaolu toz pudingi koyup tekrar yoğurdum ve bunları yuvarlak yapıp fırına öyle verdim. Hatta bir kısmını tırtıl kurabiye kalıbından geçirdim. Çok lezzetli oldular. Bir tepsi oldu. Hemen de bitirdi çocuklar.
No comments:
Post a Comment